Het leukste deel van de koi vis is het voeden! Je ziet ze aan de oppervlakte komen en zelfs vanuit je hand eten. Dit is dan ook direct de beste binding en ervaring van een groeiende koi en hun eigenaren. 

Er wordt gezegd dat de koi een geheugen hebben van ongeveer drie minuten, maar ze kunnen leren om hun baasjes te herkennen. We hebben een aantal goede tips hiervoor samengesteld om u te helpen.

Probeer de vissen  tot vier keer per dag te voeren. Probeer hen zo veel te voeden als ze maar kunnen eten in een periode van 5 minuten.a

Koi vissen eten bijna alles, van kleine insecten tot planten en algen om op de bodem van de vijver.

Koi eten zelfs mensen eten. Ze houden van ontbijtgranen, sla, garnalen, rijst, erwten, watermeloen ... vrijwel alles wat we willen, koi vissen overwegen voedsel.

Vermijd het voeden van uw koi vissen voordat het begint te stormen. De vis heeft meer zuurstof nodig bij het verteren van het voedsel. Als het regent, daalt het zuurstofgehalte in de lucht. hierdoor kunt u zien dat het een slechte koi vis voedertijd is.

Uw groeiende koi zullen je herinneren als hun baasje na slechts een korte tijd. Consequent voeden en ze beginnen je te begroeten als je de vijver benadert.

Uw kleinere koi vis zal vlokken of kleine koi voedsel moeten eten. Grotere koi vissen krijgen liever speciaal voedsel

Uw koi vis heeft koolhydraatrijk voedsel nodig vroeg in het voorjaar en laat in de herfst, terwijl eiwit beter is in het begin van de zomer als het paringtijd is.

Koi voedertijd is leuk. Geniet van uw speciale tijd met je geliefde groeiende koi!
Koi vissen kunnen een hele winter zonder eten: omdat hun metabolisme vertraagt tot een slakkengang